Træmanden Claus Faber udstiller i Gallerie Kino fra den 4. sept.

Mandag den 4. sept. starter udstillingen af træknuder og mallerier af Claus Faber. Der holdes fernisering den 4. sept. kl. 18.15 i Gallerie Kino.

Claus skriver om sig selv:

Jeg glæder mig rigtig meget til at vise Fjerritslev – min anden ”hjemby”, hvad det er jeg laver. Min egentlige hjemby er Silkeborg og jeg udstiller derfor overvejende i Midtjylland, men dejligt at lave udstilling her hvor jeg har haft sommerhus i over 10 år og her hvor jeg har barneminder tilbage fra 1950’erne.

Min familie og jeg er flittige brugere af Fjerritslev by og i høj grad også af Kino. Det er en fornøjelse at komme i biografen. Altid god stemning blandt dem der nu har ”vagten”. Og så skal der naturligvis være tid til et besøg i det lille galleri oppe ad trappen.

Udstillingens overskrift/tema er ”Knuder”.

Hvad er det for nogen knuder og hvad er det med de knuder?

En længere fortælling om historien der ligger forud kan man se på min hjemmeside www.clausfaber.dk , men jeg har altid været fascineret af træ, og nu specielt de knuder der af og til dannes på gamle træer. Jeg færdes ofte i de mange skove omkring Silkeborg og bestemt også i de lokale skove Kollerup og Svinkløv Plantager. Finder jeg en knude som er særlig interessant henvender jeg mig til skovejeren og hører om det er muligt at erhverve den.

Det er gennem årene blevet til rigtig mange knuder – i alle størrelser. Udstillingen viser et lille udpluk – naturligvis i min bearbejdede form, der ofte minder om skåle. men som fra min side er mere form end funktion. Jeg elsker de timer hvor jeg dels krydser klinge med naturen og dels samarbejder med naturen om at finde den rigtige form. Min hensigt er normalt at fremhæve den naturgivne form ved at tilføje min form som kontrast.

Udstillingen rummer også nogle af mine billeder. De er alle inspireret af de meget spændende former der kan findes i store knuder. Jeg har brugt pastelkridt til de større billeder. Pastelkridt har den egenskab at man kan modellere farven.

Når jeg maler og tegner er det en dejlig pause fra arbejdet med knuderne, der kan være ganske hårdt fysisk.

Alle er, som sagt, meget velkomne til at besøge min hjemmeside www.clausfaber.dk hvor man både kan se den store ”knudemand” og desuden se, at jeg laver mange mærkelige ting når jeg ikke kan styre mig. Som Silkeborgs meget kendte bysbarn Asger Jorn jo er citeret for: ”Hvis man ikke går over stregen, så er det slet ingen grund til at gå”.

Men husk – ”kunst skal ses i biografen”.